Goede website maken

Een goede website laten maken

Het belang van een goede website

Zonder een goede website kan jouw doelgroep je online niet meer vinden. Ja, misschien nog via social media. Maar dan ben je wel erg afhankelijk van het algoritme. Terwijl je online juist de touwtjes zelf in handen wilt houden. Op jouw site kan dit en heb je zelf de controle. Daarom is het belangrijk om een goede te laten maken. Die de identiteit van jouw bedrijf uitstraalt. En jouw doelgroep aanspreekt.

Maar hoe laat je een goede website maken? Wij helpen je een handje. En vertellen waar je op kunt letten bij het laten bouwen van jouw online visitekaartje.

Hoe moet je een goede website maken?

De eerste stap is goede software. Bij het maken van websites gebruiken wij altijd WordPress. Met deze software bouwen wij veilige websites die altijd up-to-date zijn. WordPress is een onafhankelijk systeem dat constant in ontwikkeling is. Wij zijn fan en werken er graag mee, omdat er onwijs veel plug-ins beschikbaar zijn om een WordPress website mee uit te breiden. Dit maakt het zeer toegankelijk en fijn om mee te werken.

Ook mooi op mobiel

Een responsive website is van levensbelang. Dit houdt in dat een site op alle mobiele apparaten mooi toont en foutloos werkt. Niet-responsive websites worden bijna niet meer gemaakt, maar het komt nog wel voor dat een site zich niet aanpast aan de grootte van jouw scherm. Met WordPress zie je gemakkelijk hoe een webpagina er op verschillende apparaten uitziet. En omdat het aantal mobiele gebruikers blijft toenemen, moet jouw website responsive zijn. En misschien zelfs ‘mobile first’ zijn gebouwd.

WordPress website expert

Snelle webpagina’s

Bij het laten maken van een website moet je ook rekening houden met de snelheid van de site. Volgens onderzoeken heb je slechts 2,6 seconden de tijd om jouw bezoekers te overtuigen om op je website te blijven. Als je pagina’s te traag laden dan haakt de bezoeker al snel af. Zonde, want dan hebben ze jouw waardevolle content nog niet eens gezien. En je krijgt strafpunten van Google. Zij hechten ook veel waarde aan een snelle webpagina’s. Dus genoeg redenen om op de snelheid te letten!

Een website die wordt gevonden in Google

We lieten het net al weten, Google moet je goed te vriend houden. Deze zoekmachine helpt jouw bezoekers om op je website te komen. Bezoekers komen namelijk niet toevallig op jouw site terecht. Daarom is het bij het laten maken van een website handig om Google goed in je achterhoofd houden. Denk aan de snelheid, schone code, SEO-gerichte content en de juiste opbouw. Als Google Partner adviseren wij je hier graag over.

Duidelijke codering

Google ‘leest’ de broncode van je website om te kijken wat er te vinden is. Als deze broncode duidelijk en schoon is maak je een goede kans in de zoekresultaten. Maar als Google moeite heeft met het ontcijferen van de code, zak je naar beneden in de ranking. Dit komt doordat webbouwers vooral kijken naar de voorkant, waardoor de achterkant een rommeltje wordt. WordPress werkt samen met Google om de code zo duidelijk mogelijk te houden. En als wij de juiste, schone plugins selecteren, ontstaat er een site die keurig is opgebouwd. Met als resultaat dat jouw bezoekers op snelle webpagina’s terecht komen.

Het belang van een goede website-1

Gebruiksvriendelijk voor de bezoeker

Een website maak je uiteindelijk voor je bezoekers. Als zij niet kunnen vinden wat ze zoeken, zijn ze snel weg. Zorg daarom voor een duidelijk menu, doorklikmogelijkheden en een overzichtelijke lay-out. In een webshop is een zoekfunctie bijvoorbeeld ook heel handig. Een gebruiksvriendelijke website heeft meer conversies. Dit kan een aankoop zijn, het invullen van een contactformulier of het lezen van een blog.

Een levendige website

Als je jouw website hebt laten maken moet je blijven opvallen bij je doelgroep. Dit doe je door hem goed te onderhouden, regelmatig te updaten en aan te passen. Plaats bijvoorbeeld een nieuw blog. Of voeg een nieuwe landingspagina toe. Zo komt er via Google nieuw, relevant verkeer op de website. Verkeer dat uiteindelijk ook weer converteert. Deze nieuwe content op jouw website schrijven wij met liefde voor je. Altijd SEO-gericht en fijn om te lezen voor de doelgroep.

Wil je een nieuwe website laten maken? Laat het zeker aan ons weten. Wij zijn WordPresss Specialist en maken snelle, gebruiksvriendelijke websites die worden gevonden in Google.

Vind je dit blog interessant?

…Dan vinden we het leuk als je het deelt ♥
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Andere relevante blogs

Ontvang de infographic met 6 tips voor een sterke nieuwsbrief

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang direct onze infographic.