Wat is online marketing?

Wat is online marketing?

Online marketing, je kunt niet zonder. En grote kans dat je er onbewust al mee bezig bent. Een website, social media, e-mail, alle promotie die via het internet gebeurt, valt onder online marketing. En vaak gebruik je de website als centraal punt. Dat is handig, want die website, die is echt helemaal van jezelf.

Geen algoritme

Op je eigen website heb je geen last van een algoritme die bepaalt of jouw verhaal getoond wordt. Of beperkingen in welke content je er wel of niet mag plaatsen. Je hebt er ook geen discussie over wie het eigendom of de rechten van de content heeft. Nee, de website is jouw plek op het web en het centrale punt van je online marketing. Nu nog zorgen dat bezoekers hem weten te vinden, maar daar zet je dus online marketing voor in.

Onderdelen van online marketing

Online marketing wordt ook wel internetmarketing of digital marketing genoemd. En eigenlijk is het sowieso een verzamelnaam. Want onder online marketing vallen onder andere

Deze laatste groep noemen we geen marketing, maar op kanaalniveau doen we dat weer wel. Facebookmarketing, Instagrammarketing, etc.

Traditionele marketing vs online marketing

Voordelen van online marketing

Naast dat online marketing gemakkelijk bij te stellen is, zijn er nog veel meer voordelen. Allereerst zijn mensen steeds vaker en langer online. De meeste communicatie gaat via het internet. En ook voor entertainment zijn mensen vaak online te vinden. Dus als je ergens je doelgroep kan treffen, is het wel online.

Relatief goedkoop

Daarnaast is online marketing relatief goedkoop. Afhankelijk van de doelen kan je al starten met een klein budget. Zeker vergeleken met de traditionele marketing. Online marketing is niet alleen leuk voor jou als bedrijf, voor je doelgroep is het ook een stuk leuker. Doordat je je heel specifiek op hen kan richten, is het ook makkelijk om de boodschap te personaliseren. Super tof! Want wat is er nou leuker dan je persoonlijk aangesproken voelen?

Voordelen van online marketing

Content marketing

Door alle opties die online marketing je biedt zie je bijna door de bomen het bos niet meer. Waar moet je beginnen? Hoe moet je beginnen? En waar zit je doelgroep? Wij geloven in de kracht van content marketing. Door contentmarketing goed in te zetten bereik je jouw doelgroep niet alleen, je maakt ook echt impact. Je vertelt jouw verhaal precies zoals je het wilt. Zo leert de doelgroep jou en je bedrijf kennen én blijf je “on top of mind”.

Je vertelt jouw verhaal precies zoals je het wilt.

Begin op je eigen website

Als je aan contentmarketing denkt, dan denk je aan de eigen website. Dit is ook altijd ons beginpunt, want hier ben je vrij om te doen en te creëren wat je wilt. Dus schrijf je hier mooie content. Zoekmachinevriendelijk, zodat Google ook snapt wat je vertelt. En je zo hoog rankt in de zoekmachine.

En dan ga je verder. De content deel je via nieuwsbrieven met vaste, loyale klanten. Zo bereik je rechtstreeks je fans. En natuurlijk deel je het ook op social media. Hier bereik je niet alleen fans, maar ook nieuwe geïnteresseerden. En zo vergroot je stukje bij beetje jouw bereik.

Gaat het niet snel genoeg? Dan zet je de advertentiekaart in. In feite betaal je dan gewoon voor bereik en bezoekers. Bezoekers die dan weer jouw eigen website bezoeken. Het middelpunt van je online marketing met fantastische verhalen, diensten en producten.

Starten met online marketing

Online marketing is dus ontzettend breed en je kan veel kanten op. Gelukkig hoef je absoluut niet elke vorm van online marketing in te zetten. Het belangrijkste is dat je het kan bijhouden en dat het bij jou en je doelgroep past. Door het uit te besteden zorg je ervoor dat je online marketing blijft doorgaan. Ook als jij het even heel druk hebt. En je koopt expertise in die je zelf misschien niet in huis hebt.

Zullen we een team vormen?

Starten met online marketing hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Wij vertellen je graag meer over wat online marketing nou precies is. Maar vooral wat het voor jouw bedrijf kan betekenen. Samen bereik je meer dan alleen. Daarom vormen we graag een team met jou. Samen maken we een plan voor jouw online marketing. Benieuwd hoe we andere bedrijven al helpen? Bekijk ons eerdere werk hier.

Vind je dit blog interessant?

…Dan vinden we het leuk als je het deelt ♥
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Andere relevante blogs

Ontvang de infographic met 6 tips voor een sterke nieuwsbrief

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang direct onze infographic.