De beste Formulier Plugin in Wordpress

Wat is de beste Formulier Plugin in WordPress

Wat is de beste formulierenplugin voor WordPress? En hoe vind je eigenlijk sowieso de weg in het woud van honderden formulierenplugins die er op het eerste gezicht allemaal best prima uitzien. Om het je gemakkelijk te maken zetten we 3 plugins voor WordPressformulieren op een rij. Dit zijn 3 formulieren waar wij veel mee werken en waarvan we weten dat ze goed zijn.

Een formulier op jouw website? Of niet?

Al sinds het begin van het internet, halverwege de jaren ’90, is het formulier een heet onderwerp van discussie. Het formulier is geliefd. Maar ook verguisd. Al heel vaak afgeschreven. Toch weer teruggehaald. En na bijna 30 jaar is het formulier nog altijd springlevend. Dat geeft wel aan dat het webformulier handig is, er toe doet en iets toevoegt aan jouw online marketing.

Formulieren Plugins WordPress

Het voordeel van een formulier

Het voordeel van een formulier is dat je je bezoekers om bepaalde informatie kan vragen, zodat je direct een complete aanvraag hebt. Ook kun je een automatisch antwoord instellen, zodat je de klant informeert of het formulier goed is aangekomen. Tenslotte kun je het formulier meteen koppelen aan een database, crm of nieuwsbrief. Zo verzamel je laagdrempelig informatie over de prospects die een aanvraag bij je doen.

Voordelen

Het nadeel van een formulier

Het nadeel van een formulier ligt vooral in de gebruiksvriendelijkheid. Het is een ‘conversie-killer’ wanneer een potentiele klant een ellenlang formulier moet invullen. Dan haakt hij gewoon af. Verder komt het wat arrogant over als je alleen een formulier als contactmogelijkheid aanbiedt. De bezoeker wil op zijn minst zelf de keuze maken tussen een formulier, een e-mail en telefonisch contact.

Nadelen

Gebruik meerdere contactmogelijkheden

Wij adviseren je om een webformulier te gebruiken. Maar daarnaast ook de mogelijkheid te bieden om telefonisch of per e-mail contact op te nemen. Zo kan de klant zelf kiezen. En met een formulier stroomlijn je eenvoudig de vragen die je wilt stellen. Dat is prettig voor jou. En vergeet niet dat veel bezoekers het ook gewoon fijn vinden als ze een formulier mogen invullen. Een formulier waarin de juiste vragen worden gesteld, zodat ze die niet zelf hoeven te verzinnen. Zo neem je met een webformulier de klant echt bij de hand.

De 3 beste formulierenplugins voor WordPress

3 beste formulieren voor WordPress

Oke, je wilt dus een formulier op je website. Maar welke plugin voor WordPress kies je dan? Wat ons betreft zijn er 3 mogelijkheden:

  • Form7 voor simpele formulieren die in ieder theme werken
  • Elementor Forms voor simpele formulieren binnen Elementor
  • WPforms voor uitgebreide formulieren die in ieder theme werken

1. Form7

Form7 admin

Form7 is altijd goed

Form7 bestaat al zolang WordPress bestaat. Deze plugin is gratis en er zijn veel integraties voor. Eigenlijk is Form7 een simpele open-source basis waar verschillende ontwikkelaars functionaliteiten omheen gebouwd hebben. Deze functionaliteiten voeg je als aparte plugin of integratie toe. Wij raden je aan om Form7 in zijn eenvoudige vorm te gebruiken. Dit omdat de wirwar van extra plugins ervoor kan zorgen dat ze conflicteren en voor een tragere website zorgen. Zeker als je weinig kennis van webdevelopment hebt, is dit een gevaar.

Zo gebruik je form7

In Form7 vind je geen fancy velden die je met drag-and-drop op de juiste plek kunt zitten. In plaats daarvan maak je een formulier met HTLM en Mergetags. Er zijn uitgebreide handleidingen voor. En als je een beetje handig bent met HTML, kom je er wel uit.

Voordelen van Form7

Form7 is gratis. Dat is een groot voordeel. Daarnaast is het ongelooflijk uitgebreid, hoewel wij adviseren om alleen de basis te gebruiken, want die is stabiel. Maar als je wilt kun je met externe plugins en integraties, conditionele velden, adresinvullers en nog veel meer een heel uitgebreid formulier ontwikkelen. Als je ervaring hebt met development kun je heel veel uit Form7 halen. En er misschien zelfs zelf een extensie voor schrijven.

2. Elementor

Elementorformulieren zijn makkelijk

Wij bouwen al onze WordPress websites in Elementor Pro. Soms in combinatie met een theme, maar vaker met het lege theme Hello van Elementor. Zodat we de complete vormgeving in Elementor kunnen opbouwen. Schoon, licht en eenvoudig op 1 plek te beheren.

Onderdeel van Elementor is een geïntegreerd formulier. En dat formulier werkt beter en prettiger dan Form7. Je kunt er zonder extra plugin eenvoudige formulieren mee maken (die voor de meeste websites ruim voldoende zijn). En je kunt acties meegeven die het formulier na het verzenden moet voltooien. Zoals het opslaan van de gegevens in Mailchimp of het doorverwijzen naar een bedanktpagina.

Voordelen van Formulieren in Elementor

Elementor Forms is gratis binnen Elementor Pro. Dus de voorwaarde is wel dat je elementor Pro gebruikt. Verder is dit formulier heel gebruiksvriendelijk. Je voegt met een simpele muisklik extra velden toe. En dit formulier is voorzien van integraties zoals Mailchimp. Het formulier kun je eenvoudig stylen en als je het als globaal blok opslaat, kun je overal op de website hetzelfde formulier laten verschijnen.

3. WPForms

WPForms formulierenplugin

WPForms is zeer uitgebreid

De Rolls Royce onder de wordpress-forms is WPForms. Hiermee kun je ingewikkelde formulieren maken met conditionele velden en tal van integraties. Uiteraard met een koppeling naar jouw CRM of E-mailmarketingprogramma. Maar ook met betaalproviders om zo via het formulier direct een product af te laten rekenen. 

Zo gebruik je WPForms

WPForms is volledig drag-and-drop. En per veld kun je de layout instellen, welke conditie er aan hangt en nog veel meer. Zo bouw je stap voor stap het formulier op. Als het te lang wordt, kies je voor meerdere stappen. Zodat de klant niet alles in één keer te zien krijgt. En niet meteen afhaakt vanwege het lange formulier.

Voordelen van WPForms

WPForms is prijzig. En wat ons betreft te prijzig om het als een ‘gewoon’ formulier te gebruiken. Maar als je meer wilt, zoals conditionele velden en betalingen binnen het formulier, dan is WPForms het geld meer dan waard. Ook qua styling is er in WPForms veel mogelijk. Zo kun je bijvoordbeeld een formulier met meerdere kolommen maken, waardoor de velden voornaam en achternaam achter elkaar komen te staan. Dat maakt het overzichtelijker en verhoogt de conversie.

Beste Formulier Plugin in WordPress

Wat is nou de beste formulier plugin in WordPress? Er zijn wel honderd wordpressformulieren en we hebben ze niet allemaal getest. Dus welke nou de beste is… Maar we kunnen je wel vertellen waar wij graag mee werken en waar we goede resultaten mee halen. En waarvan wij zeker weten dat ze niet conflicteren of andere problemen veroorzaken.

Uitsmijter: CAPTCHA

En dan de uitsmijter: Stel altijd voor een CAPTCHA in als je een formulier gebruikt. Anders heb je kans dat je mailbox snel overstroomt met spam. De CAPTCHA-integratie zit standaard in Form7, Elementor Forms en WPForms.

Vind je dit blog interessant?

…Dan vinden we het leuk als je het deelt ♥
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Andere relevante blogs

Ontvang de infographic met 6 tips voor een sterke nieuwsbrief

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang direct onze infographic.