Title Image

Geef zelf inhoud aan je leven

Nieuws van onlineambitie
Geef zelf inhoud aan je leven

Geef zelf inhoud aan je leven

Je geeft zelf inhoud aan je leven. Je bepaalt zelf wat je wordt. Wat je doet. En wie je bent. Dat is vanzelfsprekend. Toch? Maar wist je dat er heel veel meisjes zijn die dat helemaal niet zelf mogen bepalen? En daar willen we wat aan doen. Want het draait om de inhoud. Niet alleen in content, maar ook in het leven. Vooral in het leven! Daarom helpen we Michèle in haar strijd tegen kindhuwelijken.

Deze meisjes willen ook een eigen toekomst

Michèle

Michèle neemt de uitdaging aan. Zij kreeg de kans om vrij op te groeien. De kans om zelf te bepalen wie en wat ze wilde zijn. En zij wil dat al die meisjes, die in de arme landen van deze wereld op jonge leeftijd worden uitgehuwelijkt, dat ook kunnen.

Aagje inc.

Wij kennen Michele goed vanuit haar bedrijf Aagje inC. Want voor Michèle is het helpen voorkomen van kinderhuwelijken geen full time job. Ze is eventmanager en helpt bedrijven bij het organiseren van geweldige events.

De tocht van je leven

In de Zambiaanse hoofdstad Lusaka stapt ze op de fiets om vanaf daar 600 kilometer af te leggen. 600 zware kilometers die ze op de mountainbike aflegt. Waarom? Om haar goede doel kracht bij te zetten. En geld op te halen voor de meisjes in Zambia die al op jonge leeftijd worden uitgehuwelijkt.

Één met de natuur van Zambia

Door het glooiende landschap en langs de Luangwa Rivier fietst ze naar het South Luangwa National Park. Een geweldige tocht met inhoud. Want de natuur in Zambia is fantastisch. Ze heeft zelfs kans dat ze onderweg 1 of meerdere leden van The Big Five tegenkomt. En wees gerust, ze fietst natuurlijk niet alleen. Deze uitdaging is goed georganiseerd door Cycle for Plan Zambia.

De verhalen van de meisjes

De verhalen van de meisjes die niet hun eigen toekomst mogen bepalen, zijn niet zo leuk. Ze willen wel naar school, maar dat mogen ze niet. Ze willen wel een vak leren, maar dat mogen ze niet. Wat ze wel mogen? Op jonge leeftijd trouwen en kinderen krijgen voordat ze daar lichamelijk aan toe zijn.

42 procent van de meisjes in Zambia is getrouwd voordat ze 18 jaar oud zijn

De meisjes zijn vaak het slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen als tiener al kinderen. Plan strijdt tegen kindhuwelijken door:

  • Toegang tot onderwijs voor meisjes te vergroten
  • Zich in te zetten voor betere kwaliteit van het onderwijs
  • Meisjes helpen om hun zelfvertrouwen op te bouwen

Je kunt nog doneren

Michèle vertrekt op 19 juli naar Zambia. Met haar uitdaging geeft ze inhoud aan haar eigen leven. En geeft ze andere meisjes de kans om ook inhoud aan hun leven te geven. Meisjes die hiermee hulp krijgen uit een voor hen onverwachte hoek.

Geef inhoud aan het leven van anderen

Vind jij ook dat iedereen zijn leven zelf inhoud moet kunnen geven? En dat de meisjes in Zambia daar net zo veel recht op hebben als Michèle hier in Nederland? Doneer dan ook! En geef inhoud aan het leven van anderen.

DONEER HIER

Deel ons verhaal op social media