Analytics 4 instellen

Analytics 4 instellen

Er gaat iets veranderen bij Google Analytics. Google rolt namelijk een nieuwe versie uit. Een versie die compleet anders is dan de oude bekende Universal Analytics. En een versie die zonder cookies werkt, wat positief is voor de privacy van jouw bezoekers.

Overstappen voor 1 juli 2023

Vanaf 1 juli 2023 verwerkt Universal Analytics geen nieuwe gegevens meer. Dat betekent dat dit statistiekenprogramma vanaf dat moment zo goed als nutteloos is. Daarom vraagt Google haar gebruikers om voor deze datum over te gaan op het nieuwe Analytics 4. En hierbij geldt: hoe eerder, hoe beter. Want als je eerder overgaat kun je nog even testdraaien en gegevens verzamelen.

Wat is GA4?

Google Analytics 4 is de opvolger van Google Universal Analytics. Het werkt zonder cookies en biedt hierdoor een betere privacybescherming. Verder toont GA4 bezoekersgegevens en -gedrag. Dit gebeurt op basis van gebeurtenissen, waar dit in UA nog op basis van sessies gebeurde. Omdat de gegevens op een andere manier verzameld worden, is het niet mogelijk om gegevens uit UA mee te nemen naar de nieuwe versie GA4.

Zelf overstappen naar Analytics 4

Omdat Google Analytics 4 eerst nog gegevens moet verzamelen over de bezoekers op jouw website, is het verstandig om hem zo vroeg mogelijk aan te zetten. En dus niet te wachten tot 30 juni 2023. Je kunt Universal Analytics en Analytics 4 voorlopig gewoon naast elkaar draaien. En dat is handig, want zo kun je gelijk checken of alles wel correct gemeten wordt.

Zelf doen of uitbesteden?

Het instellen van GA4 is niet moeilijk. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je er helemaal geen zin in hebt. Of geen tijd voor hebt. Of je liever concentreert op je kernactiviteiten. Als dat zo is, kunnen wij het ook voor je instellen. We maken GA4 aan, koppelen het aan je website en doen de standaardinstellingen. Zodat het nieuwe analytics direct meet wat hij meten moet.

Dit kost 150,00. En extra instellingen of koppelingen vallen onder meerwerk. En dit meerwerk schatten we vooraf in, zodat je geen verrassingen achteraf hebt. Dat is wel zo prettig, toch?

Vind je dit blog interessant?

…Dan vinden we het leuk als je het deelt ♥
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Andere relevante blogs

Ontvang de infographic met 6 tips voor een sterke nieuwsbrief

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang direct onze infographic.