Woocommerce webshop bouwen

Voor de nieuwe Nederlandse webshop ‘Eva Solo Shop’ bouwden we een webshop inclusief content. Dit deden we in Woocommerce, de webshopplugin voor WordPress en onze persoonlijke favoriet.

Woocommerce website voor Eva Solo Shop

De opdracht

Van de Eva Solo Shop kregen we de opdracht om een webshop te bouwen. De webshop startte net, dus er was alleen een huisstijl en een catalogus met meer dan 800 producten. Vanaf schets mochten we de webshop opbouwen en vormgeven. Een prachtige uitdaging.

De zoek­machine­vriende­lijke basis

Voor deze webshop werkten we met het template van Commercegurus. Dit template is licht, seo-vriendelijk en conversie­geoptimaliseerd. We bedachten de structuur voor de webshop, die voor zowel voor de bezoekers als voor Google goed moest werken.

Zo maakten we logische categorieën en uitgebreide productteksten. En creëerden we voor de bezoekers op de homepage een fijne plek om binnen te komen.

Webshop Woocommerce Bouwen
Webshop in Woocommerce ontwikkelen

Webshopontwerp

De webshop moest natuurlijk overzichtelijk zijn, het navigeren moest vanzelf gaan. Klanten moesten direct hun product kunnen vinden. En zonder drempel tot aankoop overgaan. Maar de webshop moest er tegelijkertijd ook mooi en gelikt uitzien. 

De puzzel om een webshop te creëren die mooi, handig, overzichtelijk, zoekmachinevriendelijk en geoptimaliseerd voor conversies is, wisten we te leggen. En het resultaat was een webshop die van alle kanten klopt.

Webshop met productfoto’s

Voor het bouwen van deze Woocommerce webshop was veel beeld beschikbaar. Dat was fijn, want als je als klant een mooi designproduct wilt kopen, wil je hem het liefst van alle kanten kunnen bekijken.

Voor ieder product maakten we de afbeeldingen op maat en zetten er soms zelfs een op maat gemaakte video achter. Zo biedt deze webshop haar klanten straks de ultieme winkelervaring. Precies zoals het hoort.

Webshop WordPress maken
Webshop bouwen Rotterdam

Productteksten

Voor een goede vindbaarheid is het belangrijk om sterke productteksten te hebben. Daarnaast wil de Eva Solo Shop de bezoekers een goede ervaring bieden. En is een duidelijke uitleg van de producten dus essentieel. 

Per product bepaalden we de unieke producteigenschappen om die in de tekst uit te lichten. Ook zochten we vooraf uit welke zoektermen per product belangrijk waren. Zodat we deze termen in de teksten, kopjes en productafbeeldingen konden verwerken.

Het resultaat was sterke, unieke teksten over de producten. Met een goede focus op Google én op de klant.

Over Eva Solo Shop

Eva Solo Shop is fan van het Deense merk Eva Solo. Daarom verkopen zij via de webshop het complete assortiment in Nederland en België. Met wekelijkse blogs, nieuwsbrieven en social media betrekken zij hun klanten bij dit merk. En hopen ze stiekem dat zij er net zo’n grote fan van worden.

Wil jij ook een webshop laten bouwen?

Vertel ons jouw online ambitie en wij helpen je bij het realiseren ervan.

Ontvang de infographic met 6 tips voor een sterke nieuwsbrief

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang direct onze infographic.