Stijlvol nieuwsbrieftemplate

Voor Hakwood maakten we een stijlvol nieuwsbrieftemplate. Wat perfect aansluit op de uitstraling en huisstijl van dit vloerenbedrijf.

Stijlvol Nieuwsbrieftemplate voor Hakwood

De opdracht

Van Hakwood kregen we de vraag of we van het ontwerp dat ze zelf al gemaakt hadden, een stijlvol nieuwsbrieftemplate konden maken. Ook wilden ze hulp bij het maken en verzenden van e-mailings, zonder aan een abonnement vast te zitten. 

Werken vanuit een bestaand ontwerp

Als we vanuit een ontwerp werken dat we niet zelf hebben gemaakt, is het altijd even spannend of we alles zo kunnen bouwen zoals de ontwerper het bedacht heeft. 

Dit komt doordat we zoveel mogelijk binnen de standaard van Mailchimp werken. Dat zorgt ervoor dat de nieuwsbrief er op zowel laptop als mobiel perfect uitziet. Maar het brengt ook beperkingen met zich mee. Beperkingen die we overigens meestal prima weten te pareren.

Stijlvol Nieuwsbrieftemplate

Voor mobiel en laptop

Het aangeleverde ontwerp was puur voor laptop en desktop. Maar op mobiel ziet een nieuwsbrief er altijd anders uit. Twee afbeeldingen naast elkaar is dan bijvoorbeeld niet mogelijk. 

Uiteindelijk hebben we in de laptopversie bepaalde keuzes gemaakt, om het ontwerp er op mobiel beter uit te laten zien.

Heel veel beeld

Hakwood wil heel veel beeld laten zien. En ze maken echt mooie vloeren, dus terecht dat ze dat willen tonen. Maar voor de deliverability (dus of een e-mail goed bezorgd wordt) is het handig om naast beeld ook voldoende tekst toe te voegen. Daarin hebben we Hakwood geadviseerd en aanpassingen in het ontwerp gedaan. 

Het resultaat is een template dat perfect werkt in Mailchimp én er uitziet om je vingers bij af te likken. Functionaliteit en design komen hier perfect samen. En dat was precies de bedoeling.

Nieuwsbrieftemplate mobiel
Hakwood

Over Hakwood

Hakwood is fabrikant van eersteklas houten vloeren. Het is een Nederlands familiebedrijf dat in een tijdsbestek van 40 jaar de hele wereld heeft veroverd met vakmanschap en kwaliteit.

Wil jij ook een nieuw Mailchimptemplate?

Vertel ons jouw online ambitie en wij helpen je bij het realiseren ervan.

Ontvang de infographic met 6 tips voor een sterke nieuwsbrief

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang direct onze infographic.