Adverteren voor een motorrijschool

Voor motorrijschool RMTC beheren we al bijna 15 jaar de Google Ads advertenties. Door online gezien te worden, helpen we deze motorrijschool aan een continue stroom van nieuwe leerlingen.
Adverteren-voor-een-motorrijschool

De opdracht

Vaste klanten zijn voor ieder bedrijf goud waard. Maar wie haalt er nou 2x zijn motorrijbewijs? Precies! Dus Motorrijschool RMTC moet iedere keer op zoek naar ‘new business’. Natuurlijk is er mond-tot-mond-reclame, maar de meeste nieuwe leerlingen zoeken toch echt gewoon in Google. Daarom vroeg RMTC ons om voor hen te adverteren in Google.

Relevantie

In Google Ads draait het om relevantie. Als jouw website relevant is voor het zoekwoord waarop je adverteert, krijg je een betere positie en betaal je minder per klik. Daarom hebben we plaatsgebonden landingspagina’s gemaakt.

Dankzij deze landingspagina’s en RMTC’s goede naam in de regio, weten veel nieuwe leerlingen de motorrijschool organisch (via de gratis vertoningen in Google) te vinden. Toch blijft RMTC in deze competitieve markt voor ruim 50% van de aanvragen afhankelijk van Google Ads.

Regionaal-adverteren-met-Google-Ads

Regionaal adverteren

Een motorrijschool zoek je altijd in de buurt. Bijvoorbeeld in je eigen woonplaats. Daarom adverteren we ook lokaal. RMTC zit in Nieuw-Vennep. Hier komen de meeste leerlingen vandaan. Ze komen niet alleen via Google Ads, maar ook organisch. Gewoon omdat de website relevant is voor de zoekterm “motorrijschool Nieuw Vennep”.

Voor de omringende plaatsen hebben we landingspagina’s aangemaakt, waarin we aangeven dat RMTC weliswaar in Nieuw Vennep zit, maar vanuit bijvoorbeeld Lisse goed aan te rijden is. Op die manier bedienen we een grotere regio met aantrekkelijke, relevante landingspagina’s.

Klantbeleving

Als je adverteert in Google Ads, krijg je relevante bezoekers op je website. Maar dit is voor een motorrijschool nog niet voldoende. Want er is veel concurrentie, dus de klant zal altijd vergelijken. Gelukkig geeft RMTC vreselijk goede motorrijlessen en hebben ze hierdoor bijna alleen maar tevreden leerlingen. Dat zorgt voor steengoede reviews. 

Daarnaast hebben wij een aantrekkelijke website voor ze gebouwd. Hier vindt de nieuwe leerling alle informatie die hij belangrijk vindt en het geeft een goed beeld van de rijschool. Geen verrassingen! Dat is belangrijk. En dat stuwt de conversies.

Landingspagina-RMTC-Lisse

Over RMTC

RMTC staat voor Regionaal Motor Trainings Centrum. Zij geven vreselijk goede motorrijlessen in Nieuw-Vennep. Ze hebben een eigen oefenterrein en altijd nieuwe motoren. Zo garanderen ze hun leerlingen de hoogste kwaliteit motorrijles en vooral heel veel plezier tijdens het lessen. Want uiteindelijk doe je het voor de lol 🙂

Wil jij ook adverteren in Google Ads?

Vertel ons jouw online ambitie en wij helpen je bij het realiseren ervan.

Ontvang de infographic met 6 tips voor een sterke nieuwsbrief

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang direct onze infographic.