Appeltaartrecept voor je verjaardag

Veel bakplezier!

Verjaardag

De ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 175 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 kilo appels
  • 1,5 theelepel gemalen kaneel
  • 100 gram rozijnen
  • Springvorm van 24 centimeter

Het fantastische appeltaartrecept

  1. Doe de bloem, boter, anderhalf ei, 100 gram suiker en een beetje zout in de mengkom en kneed het met de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Maak van het deeg een mooie bal, wikkel hem in huishoudfolie en laat hem minstens 30 minuten in de koelkast afkoelen.
  2. Gebruik 2/3 van het deeg om de springvorm aan de binnenkant te bekleden. Zowel de bodem als de randen. Vet de springvorm eerst in met een beetje boter. Anders krijg je de taart straks niet meer uit de vorm 🙂
  3. Schil de appels met een dunschiller en snij ze daarna in blokjes. Meng hierna de appelblokjes met de 100 gram suiker die je nog had staan en de kaneel en rozijnen. Dit appelmengsel kun je nu in bekleedde springvorm doen.
  4. Gebruik het overgebleven deeg voor het vlechtwerk op de appeltaart. Met een bakkwast bestrijk je het prachtige patroon met de rest van het losgeklopte ei.
  5. Bak de appeltaart op 180 graden in ongeveer 60 minuten gaar.
  6. Snij een grote punt af voor jezelf en spuit er een mooie toef slagroom op. Fijne verjaardag!

Ontvang de infographic met 6 tips voor een sterke nieuwsbrief

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang direct onze infographic.