Title Image

Slim meer bezoekers met Google Afbeeldingen

Een blog van onlineambitie
Meer bezoekers met Google Afbeeldingen

Slim meer bezoekers met Google Afbeeldingen

Google afbeeldingen is het briljante zusje van Google zoeken. Je kent het wel. Je zoekt een keukenschaar en bovenin je scherm kun je kiezen voor shopping, afbeeldingen, maps, etc.

Je klikt op afbeeldingen en je krijgt alle afbeeldingen die zo zijn ingericht dat Google snapt dat er een keukenschaar op staat. Bovenin staan heel handig relevante Shopping-advertenties. En daaronder de organische resultaten. Heel veel keukenscharen. Kies maar uit!

Voor onze klant OXO Good Grips Shop hebben we alle afbeeldingen geoptimaliseerd. Als iemand zoekt naar een product met het woord ‘oxo’ ervoor, dan komen de afbeeldingen van deze webshop direct naar voren. En puur voor branding nemen we natuurlijk altijd het logo van de shop op in de afbeeldingen. De OXO Keukenschaar geeft 3 resultaten op de eerste rij.

Hoe optimaliseer je afbeeldingen voor Google Afbeeldingen?

Het optimaliseren van de afbeeldingen heeft alles te maken met het correct inrichten van de website of webshop. Wij doen dit voor veel klanten en hebben er veel ervaring in.

  1. Upload de afbeelding met de juiste bestandsnaam (keukenschaar.jpg)
  2. Zorg dat de afbeelding scherp is én snel laadt (kies voor 72 dpi, eventueel 96)
  3. Upload de afbeelding en geef hem een ‘title’ en ‘alt’ mee. De ‘title’ is de naam van de afbeelding en de ‘alt’ is de alternatieve omschrijving. Vaak zijn deze twee hetzelfde, maar je kunt er mee spelen.
  4. Plaats tenslotte de afbeelding op een pagina die relevant is, dus bijvoorbeeld op mijnwebsite.nl/keukenscharen

 

Het resultaat in html is ongeveer dit: <img src=”/image/keukenschaar.jpg” title=”Keukenschaar” alt=”Keukenschaar met scherp blad“>

Update juli 2018: Google maakt afbeeldingen belangrijker

Het internet is visueel ingesteld. We kijken graag plaatjes. Ook als we een product zoeken. En Google gaat graag de concurrentie aan met Pinterest en Instagram. Daarom maakt ze Google Afbeeldingen belangrijker.

De komende maanden gaat Google het verkeer dat via Google Afbeeldingen komt, een specifieke url meegeven. Zodat wij, als online marketeer, in de analyseprogramma’s kunnen zien dat bezoekers en conversies via Google Afbeeldingen komen. En als het werkt en er komt inderdaad veel verkeer via afbeeldingen, dan zullen steeds meer marketeers Google Afbeeldingen omarmen en verrijken met goede content. Waardoor Google de bezoeker nog betere resultaten kan bieden en hierdoor nog belangrijker wordt.

Is dit een kans voor jou?

Heb jij de afbeeldingen op je website of webshop al geoptimaliseerd? Zo niet, dan ligt hier een enorme kans. En heb je hulp nodig, dan helpen wij je graag.

Deel ons verhaal op social media