Title Image

Meer bezoekers op website

Een blog van onlineambitie

Meer bezoekers op website

Meer bezoekers op je website, wie wil dat nou niet? maar denk verder dan seo.

Hoe hoog of laag je gemiddelde conversiepercentage ook is, meer bezoekers zorgen altijd voor meer verkopen of aanvragen. De massa is de kassa is een mooie term uit de oude economie (spreken we eigenlijk nog wel van een oude en nieuwe economie?). Anyway, die massa… die wil je natuurlijk naar jouw website toe halen.

Denk verder dan SEO

Wil je meer bezoekers op de website? Dan denk je al snel aan SEO, aan zoekmachineoptimalisatie dus. Want als jouw website beter gevonden wordt, dan komen die bezoekers vanzelf…

Dat is zeker waar, maar goede SEO is erg prijzig. Naast een zoekmachinevriendelijke website moet ook de linkbuilding op orde zijn. En vooral in daarin gaan erg veel uren zitten. Denk daarom eens verder dan SEO. Denk aan je volledige online aanwezigheid.

Meer bezoekers door online aanwezig te zijn

Zorg dat je online goed vertegenwoordigd bent. Dan komen die bezoekers vanzelf. Het voordeel is dat je je dan niet blind hoeft te staren op de zoekmachine en dat je daar dan dus niet van afhankelijk bent. Jouw website moet overal op het web terugkomen, zodat potentiele bezoekers alle kansen hebben om jouw website te bezoeken.

Vergelijk het maar met een vrijstaand bedrijfspand, waar slechts aan 1 zijde duidelijk wordt welk bedrijf er huist en waar slechts 1 toegangsdeur is. Terwijl de klanten van alle kanten aan kunnen komen lopen. Je richten op slechts 1 toegang is gewoon zonde.

Vergroot je online aanwezigheid

Het vergroten van je online aanwezigheid kun je eenvoudig realiseren door:

  • Te adverteren op relevante pagina’s
  • Gastblogs te schrijven over onderwerpen die voor jouw website relevant zijn
  • Actief te zijn in verschillende social media
  • Jouw eigen website van waardevolle content te voorzien waarvoor bezoekers terugkomen
  • Affiliatepartners te zoeken
  • Persberichten uit te sturen
  • Actief te reageren op artikelen van anderen
  • Regelmatig een nieuwsbrief te versturen

Hier komt de grap: Online aanwezigheid verbetert de SEO

SEO is een techniek om website hoger te laten ranken in de zoekmachine. Door te zorgen voor een goede en actieve online aanwezigheid, wint jouw website vanzelf aan populariteit. En een populaire website is precies die website die Google beloont met een hogere positie. En dus meer bezoekers op de website.

Zo sla je meerdere vliegen in 1 klap. Gewoon door verder te kijken dan de zoekmachines. Gewoon door een flinke dosis online ambitie om te zetten in online aanwezigheid.

Online aanwezigheid vergroten

Wil jij ook je online aanwezigheid vergroten? Maar heb je geen tijd of kennis om het uit te voeren? onlineambitie helpt je graag verder.

Deel ons verhaal op social media