Title Image

Meer bezoekers met Google Maps

Een blog van onlineambitie
Haal alles uit Google Maps

Meer bezoekers met Google Maps

Wist je dat je jouw vermelding in Google Maps zelf kunt aanpassen en beheren? Dat doe je met Google Mijn Bedrijf. Hierin kun je je telefoonnummer en webadres toevoegen. En je kunt updates delen en diensten promoten. En je wist vast al dat Google de vermelding in Google Maps hoog waardeert in de zoekresultaten. Dit noemt Google “Local Search”.

Meer bezoekers dankzij een complete vermelding

Een complete vermelding is belangrijk. Dat is het op LinkedIn, dat is het op Facebook, en dat is het dus ook in Google Maps. Die complete vermelding maak je aan in ‘Google Mijn Bedrijf’. Hier vertel je zoveel mogelijk over je bedrijf. En je voegt foto’s toe. Wat het je oplevert zie je direct in ‘Google Insight’.

Hoe word je gevonden?

Of jouw bedrijfsvermelding naar boven komt in de zoekmachine hangt af van de combinatie van de zoekopdracht en jouw bedrijf. Ben je relevant en in de buurt, dan word je getoond.

Ben je relevant en in de buurt? Dan word je getoond

Zo worden wij genoemd als je zoekt naar ‘Contentmarketing Rotterdam’. Doordat we de juiste titel en beschrijving hebben gekozen, staan we zelfs heel hoog. Dat laatste is best belangrijk, want alleen de beste resultaten worden getoond.

Voeg een post toe

Een nieuwe mogelijkheid is om een post toe te voegen. Wij hebben bijvoorbeeld een post over nieuwsbrieven toegevoegd. Die wordt dan getoond als iemand ons bedrijf zoekt. In een post kun je nieuws melden. Of een expertise uitlichten. Maar je moet een post wel up-to-date houden, want na een aantal dagen verloopt hij en wordt hij niet meer getoond.

Voeg een extra URL toe

Sinds kort kun je in Google Mijn Bedrijf een extra url toevoegen. Voor ons is dat een url voor afspraken, maar als je een andere bedrijfsvorm hebt, kan dit anders zijn. Zo kan een restaurant bijvoorbeeld een url voor het menu toevoegen. En een externe link waar klanten online kunnen bestellen.

Voeg je diensten toe aan je Google Maps vermelding

Update 10 september 2018

Online wil je je diensten promoten. Je wilt mensen aantrekken die op zoek zijn naar jouw dienst of product. Daarom is het zo fijn dat je in je Google Maps vermelding nu ook je diensten kwijt kunt. 

Je klikt in je overzicht op services en vervolgens kun je in 2 niveaus je diensten invullen. Het hoogste niveau noemen wij ‘online marketing’. Dit is de overkoepelende naam voor onze diensten. Daaronder vallen dan e-mailmarketing, contentmarketing, google ads en website inrichten. Stel dat wij ook webdesign of drukwerk zouden aanbieden, dan maken we een nieuw hoogste niveau aan en plaatsen subdiensten daaronder.

Google Maps Diensten vermelden

Een website via Google

Je kunt een volledige website maken via ‘Google Mijn Bedrijf’. Google laadt automatisch de informatie in die je al hebt opgegeven toen je je account compleet maakte. Je hoeft alleen nog maar een paar dingen aan te vullen en je website kan live. Zo simpel is het. Perfect voor superkleine bedrijven en freelancers.

Vraag en antwoord

Een nieuwe feature die nog heel erg in de kinderschoenen staat is ‘Vraag en Antwoord’. Voorlopig is dit alleen beschikbaar op Android telefoons. Mensen kunnen hiermee vragen stellen aan een bedrijf. En het leuke is dat bedrijven ook zelf vragen kunnen stellen. Dus je kunt er een eigen Vraag-en-Antwoord mee opzetten.

Reviews

Natuurlijk kunnen klanten je ook een review geven in Google Maps. Deze review is voor iedereen zichtbaar. Dat is natuurlijk best eng, want er kan zomaar een grappenmaker tussenzitten die je een slechte review geeft. Gelukkig zijn reviews altijd gekoppeld aan een account, kun je een review markeren als ongewenst en kun je er via ‘Google Mijn Bedrijf’ heel eenvoudig op reageren.

Doe als een local

Google geeft haar klanten – dus de mensen die iets zoeken – graag het allerbeste antwoord. Vaak zoeken deze mensen dicht bij huis. Local dus. Daarom hecht Google veel waarde aan local. Doe dat als bedrijf ook. Bedien je thuismarkt het beste. En Google zal je belonen met een waardevolle positie op de eerste pagina van de zoekresultaten.

Hulp nodig?

Wil je gebruikmaken van de kansen die Google Maps biedt? Maar weet je niet hoe of heb je er geen tijd voor? Wij helpen je graag. We bedenken de juiste strategie (op welke termen gaan we ons richten) en zetten jouw Google Maps vermelding voor je op.

Contactgegevens

Direct een e-mail sturen

Deel ons verhaal op social media