Title Image

Gevonden worden in google

Een blog van onlineambitie
gevonden worden in google

Gevonden worden in google

Gevonden worden in google, wie wil dat nou niet?

Als je goed gevonden wordt, dan levert dit meer bezoekers op voor je website. En als jouw website keurig op orde is, levert dit op zijn beurt weer meer klanten op. Het is dus belangrijk om goed gevonden te worden. in google kunt je kiezen voor:

  • organisch gevonden worden
  • betaald gevonden worden

Allebei hebben ze zo hun voordelen.

Organisch gevonden worden

Organisch gevonden worden in google is goud waard. Als jouw website bij de bovenste zoekresultaten staat, kun je heel veel extra bezoekers verwachten. Gratis! Hier gaat echter wel iets aan vooraf, want wil je gevonden worden in google, dan zal je website minimaal bij de eerste 5 resultaten moeten staan.

De eerste 5 resultaten

De eerste 5 zoekresultaten in google staan boven de vouw en vallen dus meteen op voor de zoeker. De resultaten 6 tot 10 zijn minder interessant en leveren minder bezoekers op. Vanaf positie 11 kom je op de 2e pagina terecht, waar bijna niemand meer zoekt.

Locatiegebonden zoekresultaten

De zoekresultaten in google zijn meestal locatiegebonden. Dus als je in rotterdam een “goede herenkapper” zoekt, krijgt je andere resultaten dan wanneer je dezelfde zoekopdracht in amsterdam uitvoert.

Wat doet de concurrentie?

Je bent niet de enige die goed gevonden wilt worden in google. Jouw concurrenten willen dit ook. Hoe groter de concurrentie, hoe kleiner de kans dat je bij de bovenste resultaten terecht komt.

Zoekwoordenonderzoek

Een goed zoekwoordenonderzoek helpt je bij het bepalen van de concurrentie op een bepaald zoekwoord. Het is de truc om zoektermen te vinden met veel potentiële bezoekers, maar weinig concurrentie. Wij kunnen dit onderzoek voor je doen en je adviseren op welke zoektermen je je het beste kunt richten.

Meten en verbeteren

Zoekmachineoptimalisatie bestaat voor een groot deel uit meten en verbeteren. Op het moment dat je je ranking verwaarloost, is de kans groot dat je wegzakt uit die zo belangrijke top 5. De concurrentie werkt ondertussen namelijk wel keihard aan het verbeteren van hun positie. Gevonden worden in google lukt alleen als je continue werkt aan de positie van je zoektermen.

Google Adwords

Betaald gevonden worden in google is voor iedereen mogelijk met Google Adwords. De advertenties worden boven de zoekresultaten weergegeven. Adverteren in google is laagdrempelig, je kunt zelf je budget instellen, je betaalt alleen per klik (dus per daadwerkelijke bezoeker) en je kunt ermee starten of stoppen wanneer je wilt. ondanks dat je voor iedere bezoeker moet betalen, weet je wel zeker dat je gevonden wordt.

wij kunnen je helpen een advertentiecampagne op te zetten en te onderhouden.

Betaalde en gratis zoekresultaten

Vaak combineren we de betaalde en de gratis zoekresultaten. Op zoektermen waarbij de concurrentie hevig is, adverteren we. Zodat je ook op deze termen, zij het betaald, goed wordt gevonden in de zoekmachine.

Deel ons verhaal op social media