Title Image

Bereik meer met Employee Advocacy

Een blog van onlineambitie
Meer bereik met employee advocacy

Bereik meer met Employee Advocacy

33% van de mensen vertrouwt een bericht op facebook als hij van een bedrijf komt. Komt hetzelfde bericht van een persoon, dan stijgt dat vertrouwen naar 95%! Daar komt nog bij dat een bericht van een zakelijke pagina op Facebook minder ‘zendtijd’ krijgt dan een persoonlijk bericht.

Geloof jij een bedrijf?

Wij van wc-eend adviseren wc-eend. Wij van unilever zeggen dat er alleen natuurlijke ingredienten in onze zakjes zitten. Wij van zilveren kruis vertellen je dat onze verzekeringen de goedkoopste zijn. En wij van Apple roepen dat dit de beste iphone ooit is. Geloof jij ze allemaal?

Of geloof je een vriend?

Maar wat nou als een vriend zegt dat hij de beste iPhone ooit heeft gekocht, dat hij een verzekering heeft bij zilveren kruis en juist vanwege de ingredienten verliefd is op de zakjes van unilever? Geloof je hem dan wel?

Employee Advocacy

Werknemers

Dat is Employee Advocacy, je werknemers of collega’s persoonlijk zakelijke berichten laten posten. Op die manier win je niet alleen geloofwaardigheid, maar ook bereik. Want een persoonlijk bericht wordt veel vaker getoond dan een zakelijke.

Pas op voor de valkuilen

pas op voor de valkuilen, want ook Facebook heeft Employee Advocacy door. En als je te vaak post over je bedrijf, dan kan Facebook je gaan zien als iemand die irrelevante of oninteressante content deelt. En dan wordt jouw persoonlijke account minder vaak getoond.

Dus:

  • post niet te vaak
  • post alleen als je er zelf achter staat
  • post als het relevant is voor jouw vrienden/volgers
  • zorg als bedrijf voor sterke content

 

Word een expert

Expert

Voor werknemers ligt er een schone taak. Want het simpel delen van alle bedrijfsberichten is niet voldoende om daadwerkelijk bereik en engagement te krijgen. Zorg ervoor dat je een expert wordt in jouw vakgebied. Post alleen de berichten van je bedrijf die binnen jouw vakgebied vallen. En deel ook informatie van anderen. Want op die manier word jij steeds meer als de expert gezien. En als jij dan iets post, zullen jouw volgers daar meer aandacht voor hebben. Jij bent immers de expert. Je hebt een bepaalde status opgebouwd.

Iedereen wint

Het bedrijf krijgt een groter bereik en wint in vertrouwen. De werknemer krijgt de kans om een expertise op te bouwen en een bepaalde status te verwerven. Dat is een win-win situatie. Daarnaast krijgt de volger betere, relevantere informatie die hij echt interessant vindt. Dat is dus win-win-win.

 

Deel ons verhaal op social media